PianolesvanRene.nl – Compleet Lesprogramma

Lotte (24) nam pianolessen bij René. Heb jij ook al jaren de droom om piano te leren spelen? Lees hier de uitgebreid review en kijk of Pianoles van René ook iets is voor jou!

Heb jij altijd al een droom gehad dat je super goed piano kan spelen? Sommige mensen kunnen dit nu eenmaal al vanaf dat ze 1 jaar zijn, maar andere mensen hebben hier hulp bij nodig. Wat ga je doen als je hulp nodig hebt? Oriënteren op verschillende pianolessen. Ik ben zelf begonnen met het volgen van de pianoles van René. Graag vertel ik je meer over de positieve ervaring die ik heb bij deze lessen!

Wie is René?

René is een man die al meer dan 45 jaar ervaring heeft in het geven van pianolessen. Maar hij doet niet alleen pianolessen geven. Hij is namelijk ook gespecialiseerd in keyboardlessen, deze kennis deelt hij ook graag met zijn studenten! Sinds 2001 heeft hij zijn eigen muziekschool, DEPIANO. Vooral in omgeving Tilburg en omstreken is hij een bekend begrip in de pianowereld.

Maar naast zijn fysieke lessen zag René ook de wereld veranderen naar een online-omgeving. Hij heeft daarom besloten om zich te gaan specialiseren in het geven van online pianolessen. Dit zijn lessen die jij en ik makkelijk via internet kunnen volgen. Het volgen van online pianolessen heeft mij veel voordelen gebracht!

Voordelen van online pianolessen

 • Zoals ik al zei was mijn ervaring met de pianoles van René niets anders dan positief. Door de online lessen heb ik helemaal op mijn eigen tempo de lessen kunnen leren. Ook als het een moeilijkere les was, ging ik er gewoon wat langer mee door! Maar dat is niet het enige voordeel dat het mij heeft gebracht. Er zitten nog veel meer voordelen aan het volgend van online pianolessen:
  Je volgt een duidelijk stappenplan. Hierdoor kun je precies je eigen vorderingen volgen en op je eigen tempo blijven groeien.
 • Wanneer je gebruik maakt van de pianolessen van René, krijg je toegang tot een PVR community. Dit houdt in dat je gemotiveerd en geïnspireerd wordt door honderden andere mensen die gebruik maken van de online lessen. Je leert dus niet alleen van René, maar van de hele community!
 • Je kunt gerichte en persoonlijke vragen stellen aan René, je staat er niet alleen voor! Met alle vragen en opmerkingen helpt hij je graag verder. Hierdoor kun jij op elke datum of elk tijdstip spelen en leren dat het jou uitkomt!Waarom heb ik hiervoor gekozen?

Door mijn drukke leven had ik niet echt tijd om ook nog een avond in de week pianolessen te volgen. Naast mijn studie ben ik ook nog aan het werk 2 dagen in de week en had ik ook nog 2 full-time stages in zicht. Daarbij speel ik ook nog hockey 3 dagen in de week en vind mijn vriend het wel leuk als ik ook nog een keer thuis ben. Toch bleef de drang er om een muziekinstrument te leren spelen. Daarom ben ik gaan kijken of er misschien andere mogelijkheden zijn om dit te leren. Mijn oog is altijd richting de piano gegaan, omdat ik dit een prachtig instrument vind. Een vriendin van mij attendeerde mij op de online pianolessen van René. Naar goed de website doorlezen en reviews te lezen, er toch voor gekozen om ook deze stap te gaan nemen.

Wie kan gebruik maken van de lessen?

Ondanks dat het gaat om online pianolessen moet je niet verwachten dat je binnen een week professioneel piano kan spelen. Dit kost namelijk veel tijd en oefenen. Maar ben jij geïnteresseerd om straks mooie liedjes te kunnen spelen op het kerstdiner of familiereünie? Dan ben je bij René aan het juiste adres! Je moet wel geduld hebben en de tijd hebben om dagelijks 15-20 minuten te kunnen oefenen. Lukt het een keer een dagje niet, is dat ook geen ramp! Maar probeer het dan ergens anders in de week wel in te halen. Uiteindelijk doe je het helemaal voor jezelf en moet je geduldig genoeg zijn om goed piano te leren spelen.

Wat is het lesaanbod?

René biedt verschillende soorten lesprogramma’s aan. Ik zal ze hieronder even voor je op een rijtje zetten, zodat je makkelijk het verschil kan zien:

 • Het complete lesprogramma
 • 30 dagen piano challenge
 • 6 maanden Masterclass Poppiano Programma

30 dagen piano challenge

Heb je al iets van ervaring met de piano, maar wil je graag leren om met akkoorden te spelen? Dan kun je gebruik maken van de 30 dagen piano challenge. Binnen 30 dagen leer je zonder enige moeite om jouw favoriete liedje te spelen op de piano. Na deze 30 dagen kun je natuurlijk meer dan alleen maar dat ene liedje spelen. Op het einde van deze 30 dagen zit je vol met kennis en vaardigheden om nog veel meer liedjes te spelen! Zelf was ik nog echt een beginner in het pianowereldje en heb ik gekozen om te kiezen voor het complete programma!

Het complete lesprogramma

Mijn ervaring met het complete lesprogramma was perfect. Ik had toegang tot de introductiecursus tot aan de notencursus. Er waren ruim 190 video’s waar ik gebruik van kon maken. Deze video’s waren kort en duidelijk en gaven mij een goed beeld van hoe ik het beste piano kon leren spelen. Maar naast alle cursussen kreeg ik ook toegang tot bijvoorbeeld verschillende piano challenges en webinars, maar nog veel meer! Toen ik begon met de pianolessen van René was ik een totale leek in de pianowereld. Maar doordat ik mijzelf heb geïnvesteerd kan ik nu zeggen dat ik best wat kan pingelen op de piano! Ondanks dat ik soms een drukke week had, door bijvoorbeeld tentamens, vond ik het zo leuk dat ik altijd wel een half uurtje vrij kon maken. Naast leren en werken is het natuurlijk ook belangrijk om te ontspannen. De pianolessen van René zorgden bij mij voor de nodige ontspanning.

6 maanden Masterclass Poppiano Programma

Zelf heb ik geen ervaring met deze masterclass. Maar de vriendin van mij die al eerder was gestart met de pianolessen van René, is op een gegeven moment wel begonnen met de masterclass. In 6 maanden leer je nog veel meer moeilijke technieken op de piano. Enkele technieken die je door deze masterclass kunt zijn:

 • Spelen met beide handen in diverse ritmes
 • Andere maatsoorten
 • Jezelf begeleiden
 • Spelen met lead sheets
 • Speeltechnieken

In de gehele masterclass zitten 68 lessen. Een goede toevoeging als je het complete lesprogramma helemaal hebt uitgespeeld! Zelf ben ik nog volop in de leerfase en ben ik nog niet ervaren genoeg voor de masterclass. Maar wanneer ik het idee heb dat ik ver genoeg ben, ga ik zeker ook nog de masterclass volgen! Hoe meer ik kan leren over de piano, hoe beter.


Wat maken de lessen van René uniek?

Natuurlijk het feit dat je helemaal zelfstandig kan werken aan je pianoskills is een unieke ervaring. Maar vooral het feit dat René zelf ondanks dat alles online is nog ontzetten professioneel is. Omdat hij al meer dan 45 jaar in het vak zit weet hij precies hoe hij iedereen persoonlijk kan begeleiden. De een leert nou eenmaal wat sneller dan de ander. Maar door de juiste begeleiding komt iedereen op zijn of haar gewenste niveau. Natuurlijk denk ik dat het wat makkelijker is als je al iets van ervaring hebt met piano spelen. Maar zelf had ik welgeteld 0 ervaring met de piano, maar kon ik na 8 weken zeker 4 liedjes spelen zoals “happy birthday”. De lessen van René zijn heerlijk luchtig en erg makkelijk om te volgen. Door zijn jarenlange ervaring weet hij waar hij het over heeft en kan hij de beste begeleiding bieden!

Waarom is mijn ervaring zo positief?

Zoals ik al een paar keer heb vermeld is René erg professioneel en zijn de lessen heel makkelijk te volgen. Ik ben nu al een tijdje bezig en heb het idee dat ik al enorm gegroeid ben in mijn kunsten op de piano. Je kunt alles vragen aan hem en hij zal proberen te helpen. Voor een leek zoals mij, was dit dus de perfecte manier om te starten met pianolessen. Maar ik heb nu eenmaal een erg druk schema en het komt dus regelmatig voor dat ik enkele dagen niet kan spelen. Er is voor mij op dat moment dan geen verplichting om toch naar de les te gaan. Ik kan het geheel zelf invullen! Doordat het niet voelt als een verplichting heb ik het veel meer naar mijn zin dan bij activiteiten waar ik verplicht aanwezig moet zijn. Het voelt hierdoor echt als een hobby! Ik ben nu al enkele weken bezig met de online pianolessen van René en ik merk al duidelijk verschil. Ik heb het vooral erg naar mijn zin en kan niet wachten tot ik mijn pianokunsten aan andere kan laten horen!

Wil jij ook beginnen met de lessen?

Heb je interesse gekregen in het volgen van de pianolessen van Rene? Je kunt heel gemakkelijk online de lessen kopen. Daarbij kun je ook nog gemakkelijk contact met hem opnemen als je toch nog wat onbeantwoorden vragen hebt. Voordat ik was gestart met de lessen heb ik eerst contact met hem opgenomen. Ik was namelijk erg onzeker over het feit dat ik nog helemaal geen ervaring had met de piano. Hij stelde mij al snel gerust en vertelde juist dat ik dan bij hem aan het goede adres was. Ondanks dat ik er enorm veel zin in had, vond ik het toch nog een beetje eng om al dat geld erin te investeren. Daarom bood hij mij gratis proeflessen aan. Nadat ik deze had gedaan was ik helemaal om!

Gratis proeflessen volgen

In de gratis proeflessen geeft hij passend advies over het aanschaffen van een geschikt instrument. Dit was erg prettig voor mij, omdat ik natuurlijk niet meteen een luxe piano aan kon schaffen. Gelukkig kon ik bij mijn oma gebruik maken van een piano voor tijdens de gratis proeflessen. Tijdens de proeflessen heb ik in een week mijn eerste liedje leren spelen! Dit was voor mij eigenlijk al genoeg reden om gebruik te gaan maken van de pianolessen van René. Maar daarbij kon ik ook nog het akkoordenboek downloaden voor beginners! Dit heeft me ook enorm veel geholpen. Toen de gratis proeflessen waren afgelopen was ik helemaal om en heb ik meteen het complete lesprogramma aangeschaft om te starten!


Zijn de online pianolessen iets voor jou?

Naast mij zijn er al meer dan 3000 andere cursisten je voor gegaan. Al deze personen zijn uniek, maar hebben met plezier de lessen van René gevold. Heb jij geen zin om er jaren over te doen voordat je een liedje kan spelen? Heb je geen zin in een cursus met alleen maar moeilijke noten en oefeningen? Dan zijn de pianolessen van René zeker iets voor jou. Doelgericht leren staat hier centraal en dit hoopt hij al zijn studenten dan ook mee te geven. Zoals ik al eerder heb vermeld zou je eerst de gratis proeflessen kunnen doen. Pas dan weet je zeker of het daadwerkelijk iets voor jou is. Maar ik weet zeker dat René je niet teleur zal stellen. Dit heeft hij bij mij ook niet gedaan.

Raad ik de lessen aan?

Zoals je waarschijnlijk al wel zou verwachten kan ik hier maar 1 antwoord opgeven: ja. Deze online pianolessen van René hebben ervoor gezorgd dat een droom in vervulling is gegaan. Ondanks de drukke schema’s waar de meeste mensen tegenwoordig mee kampen, zijn deze lessen een leuke toevoeging aan je drukke week. Vooral in het digitale tijdperk waarin we leven, was het voor mij een verademing om bijna dagelijks wat tijd voor mezelf vrij te maken. Naast het leren van piano spelen heb ik nog veel meer geleerd. Ik heb geleerd over mezelf dat ik geduldig ben en vol met discipline zit. Het is namelijk niet alleen rozengeur en maneschijn. Natuurlijk had ik er ook lessen tussen zitten dat het me even niet helemaal meezat en ik veel fouten maakte. Maar door de juiste begeleiding van Rene heb ik nooit opgegeven en hier ben ik heel dankbaar voor! Ik heb na dik 2 maanden nog steeds enorm veel plezier om meer te leren over de piano! Hopelijk zul jij je ook snel comfortabel voelen bij je eigen kunsten. Ik weet zeker dat René ook jou hierbij kan helpen!

Jij ook enthousiast geworden? Bekijk voor meer informatie op de website van René, hier kun je tevens gemakkelijk het complete aanbod bekijken en bestellen!

Populair bij PianolesvanRene.nl – Compleet Lesprogramma

 • Reviews
Schrijf een review
0 Reviews
(Je email wordt niet op de website getoond)